Jochen

de goudsmid, de werkwijze
en het atelier

MaterialenMaterialen

Goud

Voor het vervaardigen van de eigen collectie sieraden wordt hoofdzakelijk 18 karaats goud gebruikt. Dit materiaal bestaat uit 75 procent fijn goud met toevoegingen van bijvoorbeeld zilver, koper of palladium om de gewenste kleur te bereiken. Het fijn goud wat gelegeerd wordt, is uit oude sieraden gerecycled en wordt door Drijfhout edelmetaal* te Nederland aangeleverd. Zodoende is dit verantwoord goud en milieuvriendelijk.

Naast 18 karaats goud werkt Jochen met het prachtig witte edelmetaal Platina. Zowel in de legering met 95 alsook de legering met 60 procent fijn platina.

*Drijfhout ondertekende op 19 juni 2017 het Convenant Verantwoord Goud. De goudsector in Nederland zet zich gezamenlijk in voor een internationaal verantwoorde goudketen. Doel is dat in de hele keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten, het milieu en biodiversiteit beter worden gerespecteerd. Producenten van electronica en sieraden, recyclers, maatschappelijke organisaties en de overheid ondertekende het convenant.

Diamant

Diamanten die verwerkt worden in de juwelen van Jochen Thiele worden aangeleverd door enkele diamantairs en zijn volledig volgens het Kimberley-process gemijnd. Voor zijn sieraden selecteert Jochen diamanten van hoge kwaliteit. Belangrijk zijn de 4 C’s (cut, colour, clarity, carat).

Edelsteen

Voor de overige edelstenen, zoals saffier, robijn, smaragd, opaal, morganite e.d. is Thiele altijd op zoek naar de juiste leverancier. Edelstenen worden vanuit de hele wereld  ingevlogen om uiteindelijk in één van de creaties te mogen sprankelen.