blog

de goudsmid
en zijn verhaal

Koningsdag 2024 gesloten
27-04-2024

Koningsdag 2024 gesloten

Op Koningsdag 27 april is het atelier gesloten. Geniet van de oranje tompouce, de vrijmarkt, de oranje vlaggetjes of zoals mij van de mooie, oranje Mandarin Granaat op de afbeelding.

Lees verder >
Checkup van uw sieraad
10-03-2023

Checkup van uw sieraad

Maar al te vaak wordt een klant bij aanschaf van een sieraad niet afdoende geïnformeerd over het benodigde onderhoud. Hierdoor kom ik als goudsmid regelmatig sieraden tegen waar door slijtage de steen is verloren. Dit jaagt de klant op onnodige hoge kosten.

Tijdens het dragen krijgt uw sieraad veel te verduren. Vooral sieraden gedragen aan de hand en arm, zoals een ring of armband hebben te leiden onder onze dagelijkse bezigheden. Tijdens het dragen kan bijvoorbeeld de ring gestoten worden wat krassen oplevert of erger, een loszittende diamant. Als een diamant los is komen te zitten, zal deze zich uiteindelijk door de zetting heen snijden, met verlies van uw kostbare steen tot gevolg.

Door een jaarlijkse controle van de zettingen...

Lees verder >
Kerstcadeau's
20-12-2020

Kerstcadeau's

Onwerkelijk, dat is hoe we deze tijd enkel kunnen noemen.
 
Waar u normaliter in het atelier de kerstgeschenken had kunnen uitzoeken, is dat nu helaas niet mogelijk. En door de instant lockdown heeft u misschien dat mooie cadeau voor uw partner nog niet kunnen aanschaffen.
 
Wellicht kan ik u toch van dienst zijn. Als u nog een mooi kerstgeschenk zoekt voor uw partner, laat me weten waar u naar op zoek bent. Door middel van videobellen en/of foto’s kan ik u de juwelen laten zien en kunt u uw dierbare toch nog verrassen met de feestdagen.
 
Bezorging aan huis in een straal van 25 Km rondom Dordrecht
Lees verder >
Voorjaarsschoonmaak
11-04-2020

Voorjaarsschoonmaak

Bent u tijdens het opruimen van uw huis dat doosje met oma’s sieraden tegen gekomen en weet u niet wat u ermee moet doen? Weet dan dat deze sieraden een mooie basis kunnen bieden voor een nieuw sieraad. Het goud kan worden omgesmolten tot een nieuw juweel en de diamanten kunnen in dat nieuwe ontwerp een prachtige plaats krijgen.

Dit is toch een mooie manier om te recyclen. Het goud en edelstenen worden hergebruikt in een nieuw sieraad, maar ook de herinneringen aan uw dierbaren krijgen zo een tweede leven.

In het atelier kunt u op afspraak langskomen om uw wensen aan te geven en de opties door te nemen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via email voor een afspraak.

Graag tot ziens.

Lees verder >
Remake
18-01-2020

Remake

Als de armband van oma versleten is en niet helemaal je smaak is, wat kun je er dan nog mee doen? "Heel veel!", is mijn antwoord.  Voor een klant heb ik een moderne ring mogen maken met een verwijzing naar de oude tri-color gouden armband.

 

Zo is de herinnering bewaard gebleven en het sieraad voor deze klant draagbaar.

op de foto: 14 karaats geelgouden ring met rood-, wit- en geelgouden markiesvormen

Lees verder >
Openingstijden December 2019
21-12-2019

Openingstijden December 2019

De laatste dagen voor Kerst 2019 zijn drukke dagen. Voor u en voor mij. Vandaar dat het atelier extra geopend is om uw mooie sieraden nog af te halen voor de feestdagen.

 

De aangepaste openingstijden december 2019:

Zondag 22 december                     13:00-17:00
maandag 23 december                  13:00 - 17:00
dinsdag 24 december                    10:00 - 16:00

Van 27 december t/m 4 januari uitsluitend is het atelier uitsluitend op afspraak te bezoeken. Vanaf 7 januari ben ik er weer volgens normale openingstijden.

Lees verder >
Oogverblindend
03-10-2019

Oogverblindend

Beste klanten,

Voor enkele van u mag ik op zoek naar schitterende edelstenen. Zo staan er op jullie wensenlijst o.a. een Demantoid, gekleurde diamanten, een morganite, een saffier en smaragd. Om mooie exemplaren te bemachtigen zal ik vrijdag 4 en zaterdag 5 Oktober in het buitenland zijn. Ik kan dan helaas niet in het atelier zijn. 

Dinsdag 8 oktober ben ik weer in het atelier. Tot dan.

Lees verder >
To the USA
06-06-2019

To the USA

Dordrecht is wonderfull. Dat ontdekten enkele Amerikanen gister nadat ze met de boot waren aangemeerd. Om je bezoek aan Dordrecht te blijven herinneren, kun je maar beter een mooi souvenier meenemen. Althans, volgens twee Amerikaanse dames. En wat een juweeltje heeft één van hen uitgekozen.

Deze geelgouden ring "In Between" met in totaal 0.24 ct. diamant gaat de oceaan over naar de United States of America.

Lees verder >
Remaking the Classics
01-06-2019

Remaking the Classics

Wat blijft het toch een bijzonder moment als je herinneringen uit oude sieraden mag laten herbeleven in een nieuw ontwerp.

Een oude ring met saffier van oma, een broche met diamant en een paar ringen met kleinere diamanten die niet meer van deze tijd waren, heb ik mogen omvormen tot een nieuwe ring. De diamanten van de middelste ring lopen onder de blauwe saffier door en zorgen voor extra schittering in de ovale steen.

Lees verder >
pagina 1 van 2
Volgende pagina