blog

de goudsmid
en zijn verhaal

Herinner-ringen
11-05-2019

Herinner-ringen

Vreugde, blijdschap en verdriet

Deze mooie ring met handgegraveerde vingerafdruk heb ik mogen maken ter nagedachtenis van een overleden partner. De oude trouwringen inclusief de diamant zijn hierin verwerkt tot deze brede ring. De vreugde van de trouwdag, de emoties en belevenissen van het hele leven met elkaar en het verdriet van het verlies van een dierbare in één object gevangen.

Een echte herinner-ring!

Lees verder >
Koningsdag
27-04-2019

Koningsdag

Koningsdag 2015

Alweer 4 jaar geleden mocht ik onze koning en koningin ontmoeten en hen laten zien wat ik zoal maak. De ring waarover onze Koning grapte "Deze is voor mensen met vierkante vingers" (volkskrant 28-4-2015) is nog steeds één van mijn lievelingssieraden uit mijn collectie.

Lees verder >
Metamorfose
06-10-2018

Metamorfose

Oude sieraden zijn een geweldige basis om een nieuw juweel mee te maken. Vaak liggen sieraden uit erfenis samen met out-of-fashion of gebroken stukken in een doosje, te wachten op een metamorfose. En die transformatie kan zorgen voor een schitterend nieuw sieraad. Of we nu de oude trouwringen van vader en moeder samenvoegen tot een nieuwe ring, een oude zetting hergebruiken in een moderne ring (zie blogitem de zaterdag) of al het goud samensmelten en hiervan een compleet nieuw ontwerp vervaardigen, de mogelijkheden voor een tijdloos sieraad zijn eindeloos.

Lees verder >
On a Roll
18-09-2018

On a Roll

Na diverse mooie nieuwe parels en edelstenen ingekocht te hebben, komen er uit het atelier nieuwe ontwerpen gerold. Dit maal letterlijk, namelijk deze 18 karaats geelgouden ring met pistachio kleurige Tahitiparel welke van mij de naam "On a Roll" heeft gekregen. De parel zit zo gemonteerd op de ring, dat het lijkt alsof hij elk moment er vanaf kan rollen. 

Lees verder >
de zaterdag
01-09-2018

de zaterdag

De zaterdag.

 Voor mij altijd een dag vol gevoelens. Een dag waarop de één met een lach vertelt dat ze gaan trouwen, en ik het gelukkige moment mag vastleggen in hun trouwringen. Een dag waarop een ander langskomt en vertelt dat mama (tevens een klant van mij) is overleden en of ik van de oude sieraden iets ter herinnering

Lees verder >
Lentekleuren
30-03-2018

Lentekleuren

Wordt u ook zo blij van de lente? De zon, de langere dagen, alle vrolijke kleuren van de natuur.

Dat gevoel kan je nu bij je dragen. In diverse kleuren te verkrijgen is de Spring, een elegante ring uitgevoerd in 18 karaats goud met parels en kleur edelstenen.

Lees verder >
voorkom het verlies van uw waardevolle stenen
24-05-2016

voorkom het verlies van uw waardevolle stenen

informatie

Maar al te vaak wordt een klant bij aanschaf van een sieraad niet afdoende geïnformeerd over het benodigde onderhoud. Hierdoor kom ik als goudsmid vaak sieraden tegen waar door slijtage aan de zetten de steen is verloren. Wat vervolgens de klant op onnodige hoge kosten jaagt.

 

slijtage

Tijdens het dragen krijgt uw sieraad veel te verduren. Vooral sieraden gedragen aan de hand en arm, zoals een ring of armband hebben te leiden onder onze dagelijkse bezigheden. Tijdens het dragen kan bijvoorbeeld de ring gestoten worden wat krassen oplevert of erger, een loszittende diamant. Als een diamant los

Lees verder >
Vorige pagina
pagina 2 van 2